ArtikelSök – en klok och kaxig söktjänst

Djupdyk i ditt ämne och hitta sökresultat du kan lita på. Med ArtikelSök hittar du enkelt svenska tidnings- och tidskriftsartiklar samt hänvisningar till forskningsresultat och andra relaterade källor. Kvalitetsgranskat och källhänvisat. Databasen är en lättanvänd oberoende söktjänst för skolor och bibliotek.

ArtikelSök – för dig som är både nyfiken och lite sunt skeptisk

ArtikelSök kan vara ett enkelt sökverktyg för ditt skolarbete eller en avancerad researchmotor för din forskning. En sökning ger bland annat uppgifter om titel, författare, övriga personnamn i artikeln, källa, SAB-klassifikation och ämnesord, där många av uppgifterna är vidaresökningsbara. I vissa fall hittar du även en redaktionell kommentar med kompletterande information. Allt fler artiklar finns dessutom i fulltext så att du kan läsa dem direkt i ArtikelSök!

Helt nya ArtikelSök – tillgängligt från januari 2019

Just nu befinner vi oss i sluttampen i utvecklingen av vårt helt nya, förändrade och förbättrade ArtikelSök. Vi vågar nästan säga att det är en helt ny tjänst, med samma pålitliga och professionella innehåll som tidigare men i ett helt nytt modernt intuitivt gränssnitt. Intervjuer med kunder och användare har gett oss mängder med bra input och idéer som vi nu implementerar in i det nya. ArtikelSök får bland annat en helt ny design med en tydligare och mer användarvänlig navigering samt fler och bättre funktioner.

ArtikelSök – kort och gott

  • över 2,4 miljoner noga utvalda hänvisningar till artiklar i tidningar och tidskrifter som finns på många folk- och skolbibliotek
  • artiklar från totalt 1300 huvudsakligen svenska tidningar och tidskrifter, från 1979 och framåt
  • databasen uppdateras dagligen och varje år tillkommer cirka 20 000 poster
  • en omfattande fulltextåtkomst
  • responsiv design som fungerar på dator, surfplatta och i smartphone